Ulična akcija protiv nasilja prema ženama u Brusu

000390 Ul akcija Brus UNDP

Aktivistkinje udruženja žena Kaliopa Brus i Udruženja žena Peščanik održale su 6. septembra uličnu akciju u Brusu. Na akciji je podeljen informativni materijal o problemu nasilja prema ženama i pravnim okvirom za ovaj problem.

Događaj je realizovan u okviru projekta Bezbedna od nasilja - informiši, podrži, osnaži! koji podržava Program za razvoj Ujedinjenih nacija - Integrisani odgovor na nasilje prema ženama i devojčicama u Srbiji.

Sastanak sa lokalnom upravom Brus

000389 Sastanak Brus KTK

U okviru redovnih aktivnosti Mreže žena Rasinskog okruga za ženska prava, članice Udruženja žena Peščanik, Kruševac i Udruženja žena Kaliopa iz Brusa susrele su se, u sredu, 06. septembra tekuće godine, sa zamenikom predsednika opštine Brus, Aranđelom Stojkovićem i sekretarkom opštine Milicom Mihajlović.

Susreti sa zvaničnicima i zvaničnicama lokalnih zajednica u Rasinskom okrugu

000361 Mreza aktivnosti logo

Mreža žena Rasinskog okruga je tokom 2017. godine inicirala i učestvovala na 4 sastanaka sa najvišim zvaničnicima/cama u okrugu.

Februara 2017. predsedniku SO Aleksandrovac Jugoslavu Stajkovcu i njegovoj pomoćnici Jasmini Mijajlović, predložile smo potpisivanje Evropske povelje o ravnopravnosti žena i muškaraca na lokalnom nivou, ustanovljavanje podrške popljoprivrednicama u pokretanju organske proizvodnje i za obezbeđivanje sredstava za rad SOS servisa za podršku ženama u situaciji nasilja. Nakon susreta, na konkursu opštine, NVO Ž kao žena i kao Župa dobila je 100 000 din. za projekat podrške ženama, koje su preživele nasilje u porodici.

Susret aktivistkinja iz Mitrovice i Kruševca

000388 Sastanak Mitrovica prvi

„Sve ovo“ i „ono“

Od 10. do 12. avgusta 2017., aktivistkinje Udruženje žena Peščanik boravile su na Kosovu i susrele se sa aktivistkinjama Asocijacije žena Mitrovice za ljudska prava. Asocijacija iz Mitrovice je multietnička grupa, osnovana 2012. i posvećena osnaživanju žena za učešće u donošenju odluka, izgradnji mira i socijalno ekonomskom razvoju. Korisnice programa Asocijacije su žene iz regiona Mitrovice, bez obzira na etničko poreklo: iz Južne Mitrovice, Vučitrna, Srbice, Severne Mitrovice, Leposavića, Zubinog potoka i Zvečana. Najvažnije aktivnosti su lobiranje, javno zagovaranje i kampanje. Asocijacija saradjuje sa lokalnim vlastima u 7 opština, lokalnim i internacionalnim organizacijama i članica je Kosovske ženske mreže i Građanske platforme čija misija je da unapređuje dijalog institucija i civilnog sektora. Važnu podršku organizaciji pruža švedska fondacija za mir Kvinna till Kvinna, koja je i omogućila susret.

Donatorke

Ženske mreže

Kancelarija

  • Obilićeva 50/2
    Kruševac, Srbija

Podržite nas

Pratite nas