Tribina o nasilju prema ženama u Ćićevcu

Tribina Cicevac nov.2017

Još jedna od aktivnosti Mreže žena Rasinskog okruga u okviru kampanje 16 dana aktivizma protiv nasilja prema ženama bila je tribina o nasilju prema ženama u Ćićevcu. Organizatori tribine bili su Savet za rodnu ravnopravnost Ćićevac i Udruženje žena Una Ćićevac, a u okviru projekta "Bezbedne od nasilja - informiši, podrži, osnaži" koje realizuje Udruženje žena Peščanik.

Ljubica Avramović, predstavnica Saveta za rr Ćićevac govorila je o dosadašnjem radu Saveta, Akcionom planu za unapređenje položaja žena u ovom gradu i planovima koje imaju za budići rad na temi rodne ravnopravnosti. Biljana Vučković, predsednica UŽ Una predstavila je organizaciju, govorila o obuci koju su članice ove grupe prošle za rad sa ženama u situaciji nasilja i planovima za osnivanje servisa za podršku u Ćićevcu. Aktivistkinje Peščanika, Maja Konstantinović i Dana Jovanović, učesnicima/ama su rekle nešto više o novom Zakonu o sprečavanju nasilja u porodici, besplatnoj pravnoj pomoći i radu SOS telefona Peščanika.

Tribini je prisustvovalo oko 30 učesnika/ca iz institucija i organizacija iz Ćićevca.