Treći seminar za medije održan u Vrnjačkoj banji

000383 medijski seminar 3

Seminar za medijske profesionalke/ce održan je treći put za sve zainteresovane novinare i novinarke iz Srbije, 2. i 3. juna 2017. Tema seminara, organizovanog u sasradnji sa Autonomnim ženskim centrom i Mrežom Žene protiv nasilja, bila je rodno senzitivno izveštavanje o nasilju prema ženama. Prisustvovalo je 18 učesnika/ca iz 12 medijskih kuća.

 I ovog puta oblasti prezentovane prisutnima bile su pojava, rasprostranjenost i zakonski standardi protiv nasilja, Global media Monitoring 2015, medijski zakoni i obaveze medija, rad i uloga Sveta za štampu i dobri i loši primeri pisanja tekstova o nasilju prema ženama, kao i predstavljanje istraživanja Mreže Žene protiv nasilja Srbije o tome kako žena koje su u situaciji nasilja vide dosadašnje medijsko izveštavanje. Novinarka RTS-a Ana Manojlović, govorila je o iskustvima iz prakse u izveštavanju o temi nasilja prema ženama i predstavila evoju emisiju "Žrtva ima žensko lice".

Seminar je realizovan u okviru projekta "Ustani za one čiji se glas više ne čuje - ka efikasnijem utvrđivanju bezbednosnih rizika u cilju sprečavanja femicida" koji podržava Evropska unija.

Donatorke

Ženske mreže

Kancelarija

  • Obilićeva 50/2
    Kruševac, Srbija

Podržite nas

Pratite nas