Sastanak sa predstavnicima i predstavnicama lokalne uprave Varvarin 31. 07. 2018.

IMG 5307U okviru programa javnog zagovaranja za unapređenje položaja žena u Rasinskom okrugu, Udruženje žena Peščanik i Mreža žena Rasinskog okruga inicirale su sastanak sa predstavnicima i predstavnicama opštine Varvarin, koji je održan 31. jula. U radu sastanka učestvovali su predsednik opštine Vojkan Pavić, zamenica predsednika opštine Violeta Čolaković, načelnica opštinske uprave Gordana Petrović, pomoćnik predsednika opštine za ekonomski razvoj Saša Srećković, predsednica Komisije za rodnu ravnopravnost Danijela Mišković, članica Komisije Jelena Vesić i odbornica u Skupštini opštine Varavarin Ljiljana Jakovljević.

Studijsko putovanje, 24-29. juni 2018., Vuljnus, Litvanija

eige U okviru programa zagovaranja za primenu evropskih standarda i unapređenje vladavine zakona u zemljama Zapadnog Balkana, švedska Fondacija za mir i rodnu ravnopravnost Kvinna till Kvinna, organizovala je, krajem juna 2018. studijsku posetu za dvadesetak aktivistkinja ljudskih prava žena sa ovog područja Institutu za rodnu ravnopravnost, čije je sedište u Viljnusu, Litvanija.

Radionica za žene da ne trpe nasilje: (Samo)osnaživanje i međusobna podrška 15. 07. 2018.

37310939 2103035899768371 5442134515092815872 oRadionica o nasilju prema ženama za korisnice organizacije Romani cikna iz dva naselja u Kruševcu, u kojima pretežno žive građanke i građani romske nacionalnosti, realizovana je u okviru projekta “Žene Rasinskog okruga za život bez nasilja – Кa efikasnijoj saradnji u lokalnoj zajednici u borbi protiv nasilja prema ženama”, koji Udruženje žena Peščanik realizuje uz podršku Fondacije za mir i rodnu ravnopravnost Kvinna till Kvinna.

ПАМТИМО ХРАБРИ ОТПОР ЖЕНА!

Pamtimo hrabri otpor žena

ПАМТИМО ХРАБРИ ОТПОР ЖЕНА!ИНИЦИЈАТИВА ЗА ПРОГЛАШЕЊЕ 24. МАЈА ДАНОМ СЕЋАЊА НА ПОБУНУ ПРОТИВ ПРИСИЛНЕ МОБИЛИЗАЦИЈЕ У КРУШЕВЦУ И РАСИНСКОМ ОКРУГУ 1999.

22.мај 2018, Крушевац

Јасмина Палуровић, градоначелница Крушевца

Живојин Милорадовић, председник Скупштине града Крушевца

Поштована госпођо Палуровић / Поштовани господине Милорадовићу,

Удружење жена Пешчаник, Мрежа жена Расинског округа и женске мировне групе из Србије, чланице Мреже Жена у црном обраћају вам се иницијативом за проглашење 24. маја Даном сећања на побуну против присилне мобилизације у Крушевцу и Расинском округу 1999.