Održale smo još jednu edukaciju za medije

000407 medijski seminar Vojvodina

Sa edukacijom medijskih profesionalaca/ki nastavile smo na Fruškoj gori sa medijskim kućama iz Vojvodine. Ovo je bio četvrti seminar u okviru projekta "Ustani za one čiji se glas više ne čuje - ka efikasnijem utvrđivanju bezbednosnih rizika u cilju sprečavanja femicida" koji podržava Evropska unija, a realizuje Autonomni ženski centar u partnerstvu sa Udruženjem žena Peščanik. Prisustvovalo je 13 učesnika i učesnica iz 9 medija.

Sastanak organizacija koje pružaju podršku ženama u situaciji nasilja

000405 Sastanak MZPN 2017

Proteklog vikenda sastale su se predstavnice organizacija koje pružaju podršku ženama u situaciji nasilja. Sastanak je organizovalo Udruženje žena Peščanik u okviru projekta "Žene Rasinskog okruga za život bez nasilja - ka efikasnijoj saradnji u lokalnim zajednicama u borbi protiv nasilja prema ženama", koji podržava švedska fondacija Kvinna till Kvinna. Sastanku je prisustvovalo 30 žena iz 17 organizacija iz Srbije.

Tribina o nasilju prema ženama u Ćićevcu

Tribina Cicevac nov.2017

Još jedna od aktivnosti Mreže žena Rasinskog okruga u okviru kampanje 16 dana aktivizma protiv nasilja prema ženama bila je tribina o nasilju prema ženama u Ćićevcu. Organizatori tribine bili su Savet za rodnu ravnopravnost Ćićevac i Udruženje žena Una Ćićevac, a u okviru projekta "Bezbedne od nasilja - informiši, podrži, osnaži" koje realizuje Udruženje žena Peščanik.