Okrugli stolovi o bezbednosti žena

000373 Okrugli sto OSCE

Kao završne aktivnosti na projektu "Mapa bezbednosti žena u Rasinskom okrugu", koji podržava Misija OEBS u Srbiji, sastale smo se sa predstavnicima/ama Lokalnih uprava Varvarin, Aleksandrovac i Kruševac. Cilj ovih susreta bio je da se predstavnicima/ama vlasti u ovim opštinama prenesu bezbednosni prioriteti žena, koje su definisale učesnice prethodno realizovanih sastanaka, i da pokušamo da dogovorimo bar jednu zajedničku aktivnost kojom bi se unapredila bezbednost žena.

Na sastancima su učestvovali/e predstavnici/e izvršne vlasti, članovi/ce Saveta za rodnu ravnopravnost i drugi/e predstavnici/e Lokalnih uprava, kao i učesnice sastanaka žena aktivnih u javnom životu.

Do kraja marta, u okviru ovog projekta, Peščanik će organizovati još radionicu za medije o Nacionalnom akcionom planu za implementaciju Rezolucije 1325 Saveta za bezbednost UN i napraviti Mapu ženskih prava u Rasinskom okrugu koju ćemo distribuirati na uličnim akcijama u svim gradovima okruga.

Kvinna till KvinnaGlobal Fund for WomenunwomenOSCE3