Nastavak edukacije za podršku ženama u situaciji nasilja

000245 Edukacija 2 UN Trust

English version: here

Proteklog vikenda, 21. i 22. marta, održan je drugi dvodnevni seminar za pružanje podrške ženama u situaciji nasilja. Ovog puta trenerice su bile aktivistkinje i konsultantkinje koje pružaju psihološku podršku ženama koje preživljavaju nasilje iz Autonomnog ženskog centra Ana Bukvić i Tijana Popivoda, zatim Lepojka Čarović - predsednica udruženja žena sa invaliditetom "...Iz kruga" Beograd i Nada Đuričković iz romskog centra za žene i decu "Daje" Beograd, koje su sa učesnicama radile na temu pruženje podrške ženama iz dvostruko marginalizovanih grupa.

Treningu je prisustvovalo 25 učesnica iz organizacija Romani cikna, Ž kao žena i kao Župa, Forum mladih sa invaliditetom, Društva za cerebralnu i dečiju paralizu i Peščanika. Imale su priliku da čuju više o feminističkoj teoriji podrške ženama kako bi bolje razumele kompleksnost problema nasilja u porodici i partnerskom odnosu, da su oprobaju i u praktičnom konsultantskom radu. Učesnice su zaključile da su dobile mnogo novih znanja i da bolje razumeju ovaj problem, kao i da imaju malu bojazan kako će se snaći u realnim okolnostima i razgovoru.

Edukaciju ćemo nastaviti sa istom grupom žena kroz 6 radionica i 6 meseci praktičnog rada u svojim organizacijama sa mentorstvom.

Seminar je realizovan u okviru projekta Lokalne zajednice u Centralnoj Srbiji protiv rodno zasnovanog nasilja koji podržava UN Trust fond, a implementira Udruženje žena Peščanik u saradnji sa Mrežom žena Rasinskog okruga.

Kvinna till KvinnaGlobal Fund for WomenunwomenOSCE3