Radionica za medije o bezbednosti žena

naslovna

U petak, 27. marta 2017., održana je radionica o bezbednosti žena i Nacionalnom akcionim planu za implementaciju Rezolucije SBUN 1325, za novinare i novinarke Rasinskog okruga. Na radionici je učestvovalo 10 predstavnika/ca medija i 8 aktivistkinja za ženska prava.

Sastanak Mreže Žene protiv nasilja Srbije

000375 Sastanak MZPN

Udruženje žena Peščanik organiozovalo je sastanak organizacija koje pružaju podršku ženama sa iskustvom nasilja, članica Mreže žena protiv nasilja, od 16. do 19. marta 2017. godine u Vrnjačkoj Banji. Sastanku je prisustvovalo više od 40 učesnica iz cele Srbije.

Osmomartovski protest 2017.

000374 osmi mart 2017

Aktivistkinje Udruženja žena Peščanik stajale su na Trgu mladih danas, 8-og marta 2017, na Međunarodni dan žena, i tražile bolje uslove za rad, posao, veće plate, smanjenje siromaštva i pozvale žene širom sveta da ustanu za svoja prava.

Nekoliko građana/ki je komentarisalo:

Okrugli stolovi o bezbednosti žena

000373 Okrugli sto OSCE

Kao završne aktivnosti na projektu "Mapa bezbednosti žena u Rasinskom okrugu", koji podržava Misija OEBS u Srbiji, sastale smo se sa predstavnicima/ama Lokalnih uprava Varvarin, Aleksandrovac i Kruševac. Cilj ovih susreta bio je da se predstavnicima/ama vlasti u ovim opštinama prenesu bezbednosni prioriteti žena, koje su definisale učesnice prethodno realizovanih sastanaka, i da pokušamo da dogovorimo bar jednu zajedničku aktivnost kojom bi se unapredila bezbednost žena.

Sastanak o bezbednosti žena u Aleksandrovcu

000372 Sastanak z Aleksandrovac OSCE

Sastanak žena aktivnih u javnom životu zajednice održan je i u Aleksandrovcu, 19. januara 2017. Ovo je bio poslednji od 6 planiranih sastanaka žena u svim gradovima Rasinskog okruga. Razgovarale smo o bezbednosnim problemima i prioritetima žena u Aleksandrovcu, koje ćemo preneti tamošnjoj Lokalnoj upravi i pokušati da dogovorimo da se bar neki od njih reše.

Kvinna till KvinnaGlobal Fund for WomenunwomenOSCE3Oak1Trag fondacija

Žene protiv-nasiljaŽene u crnom